Opis

Škofja Loka in okoliško hribovje je pravi kraj za ustvarjanje izjemnih spominov. Mestece z razgibanim okolišem je tako blizu Ljubljane, a obenem se zdi, da je še vedno tako daleč. S svojo izjemno kuliso kulturne dediščine je namreč ujet v srednjeveški duh, pisane stavbe pa v mnogotere zgodbe. Mestece je le odskočna deska za iskanje pravih kotičkov, starih običajev, dobrosrčnih ljudi in kulinaričnih doživetij v Škofjeloškem hribovju. Prav posebno dimenzijo doživljanja zgodb in trenutkov odmaknjenih vasi ter šumečih gozdov pa predstavlja kolesarjenje po razgibani pokrajini.

Program:

10.30 – Začetek: Dobimo se na dogovorjeni lokaciji v Škofji Loki, kjer se pripravimo za kolesarski izlet.

11.00 – Začetek ture: Prvi del poti bomo pričeli z lahkotno vožnjo po stari vojaški cesti skozi prijetne vasice Škofjeloškega hribovja vse do najvišje točke ture, koče pod Blegošem. Ker je koča zares prijetna, gorski zrak pa človeka napolni z novo energijo, si bomo pred spustom v dolino privoščili čas za malo daljši počitek.

Če je volja in energije, se lahko tudi sprehodimo do vrha in uživamo v čudovitem razgledu na Škofjeloško pogorje, Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe ter Karavanke. Če je vreme dovolj prijazno, bomo morda celo zagledali Jadransko morje. Sledil bo dolg in razgledov poln spust v Poljansko dolino.

16.30 – Konec ture: Kolesarski izlet bomo zaključili z ogledom Škofjeloškega gradu in po želji okrepčilom v eni izmed Škofjeloških restavracij.

18.00 – Zaključek: Celodnevno potepanje bomo zaključi v Škofji Loki na našem izhodišču.

Vključeno:

  • Licencirani kolesarski vodnik.
  • Kolesarska oprema – Električno kolo in kolesarska čelada. (V primeru, da imate svoje kolo, nas o tem obvestite ob rezervaciji.)
  • Razburljivih šest ur kolesarskega druženja (čas od začetka do konca ture).
  • Popolna tehnična podpora naše ekipe.
  • Fotografski spomini.
  • Steklnica vode za hidracijo

Obvezna oprema: Udobna športna oblačila.

Aktivnost na voljo vsak dan od 1.4. do 30.10. Majhne skupine zagotovljene.

Fotografije

Video